Wegwerphandschoenen hebben veel verschillende functies, maar worden het meest gebruikt in ziekenhuizen en medische instellingen om medische apparatuur te steriliseren en te helpen bij het voorkomen van infecties. Deze producten zijn ook verkrijgbaar voor thuisgebruik in handverzorging en medische spa’s. Het kopen van medische handschoenen kan een uitdaging zijn, aangezien er een ongelooflijk aantal opties is om uit te kiezen! Wegwerphandschoenen voor eenmalig gebruik zijn er in een assortiment van verschillende materialen en vormen en bieden verschillende mate van bescherming, comfort en sterkte.

In dit artikel worden deze belangrijke overwegingen bij het winkelen uiteengezet om u te helpen de perfecte wegwerphandschoenen voor u te vinden.

Materialen: Het eerste waar u rekening mee moet houden, is het handschoenmateriaal. Er is een verscheidenheid aan verschillende handschoenmaterialen, waaronder latex, nitril, gaas, katoen, vinyl en nylon. Elk type biedt verschillende sterke punten en voordelen, afhankelijk van het doel en het beoogde gebruik. Een nitrilhandschoen biedt bijvoorbeeld een hoge mate van gevoeligheid en handbescherming en is tegelijkertijd zeer duurzaam en comfortabel. Een katoenen handschoen is licht en flexibel, maar biedt mogelijk niet zoveel handigheidsbescherming als andere wegwerphandschoenen.

Typen: Overweeg vervolgens de verschillende soorten wegwerphandschoenen. Er zijn vijf hoofdtypen wegwerphandschoenen, die elk een ander niveau van handbescherming en comfort bieden voor een verschillende reeks toepassingen. Nitril is het sterkste materiaal dat beschikbaar is. Het is ook het meest flexibel, wat belangrijk is bij het werken met huishoudelijke chemicaliën of andere soortgelijke stoffen die schadelijk kunnen zijn bij blootstelling aan de huid. Nitril is verkrijgbaar in wegwerphandschoenen die zijn ontworpen voor allerlei medische taken, zoals huidpuncties, diabetische ulcera, kaakchirurgie, oor- en neuspuncties, brandwonden en meer.

Soorten wegwerphandschoenen: Overweeg ten slotte de verschillende soorten wegwerphandschoenen die beschikbaar zijn. Er zijn veel verschillende poedervrije handschoenen. Deze handschoenen zijn gemaakt van een allergeenvrij polyolefine dat geen stof en andere allergenen vasthoudt of aantrekt zoals andere materialen dat zouden doen. Poedervrije handschoenen zijn perfect voor mensen die allergisch zijn voor materialen op poedervorm of latex. Handschoenen in poedervorm lijken op poedervrije handschoenen, maar ze hebben een plastic omhulsel rond de buitenkant van de handschoen waardoor wordt voorkomen dat het poeder door de vingers wordt opgepakt en op de huid wordt overgebracht.

Foodservice-handschoenen: Naast de verschillende soorten wegwerphandschoenen hierboven, zijn er veel handschoenopties voor foodserviceprofessionals, zoals handbescherming, slijtvastheid en vochtbestendigheid. Handschoenen voor levensmiddelen zijn essentieel in omgevingen waar voedsel wordt bereid. Ze beschermen de handen en bieden een gemakkelijke manier om rauw vlees te snijden, ingrediënten te drogen en rommelige vloeistoffen op te ruimen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de foodservice-handschoenen die u kiest de beste bescherming bieden tegen schade en letsel. Sommige foodservice-handschoenen zijn voorzien van geavanceerde technologie, zoals ergonomische vingerbeschermers, die meer vulling en meer controle bieden voor meer handcomfort en balans. Andere geavanceerde functies zijn onder meer ingebouwde prikbestendige vingerpads van polyester en nylon, zodat de werknemers hun handschoenen niet hoeven uit te doen wanneer ze het toilet moeten gebruiken.

Clean Product Wegwerphandschoenen hebben veel positieve voordelen voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en bieden een hoog beschermingsniveau in vergelijking met veel andere vormen van beschermingsmiddelen. Er is een discussie gaande over de vraag of wegwerphandschoenen, ook die welke worden gebruikt bij voedselbereiding en voedseldienst, voldoende gevarencontrole bieden. Volgens de OSHA-richtlijnen (Occupational Safety and Health Administration) kunnen wegwerphandschoenen, die strak geweven zijn en een klein absorptievermogen hebben, voldoende bescherming bieden tegen chemische en biologische gevaren tijdens het bereiden en verwerken van voedsel. Thermisch absorberende handschoenen met een hoge treksterkte en / of een hoge thermische geleidbaarheid kunnen echter vereist zijn tijdens bepaalde taken, vooral bij taken waarbij vaak hete oppervlakken worden aangeraakt. Bovendien kan het soort en niveau van behendigheid dat nodig is voor het wassen, schillen, snijden en bereiden van verschillende soorten voedsel het nodig maken om andere wegwerphandschoenen te gebruiken dan nitril wegwerphandschoenen.

 

 

 

Klik om meer te lezen: Clean Product

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close