Italiaanse pasta

Pasta koken als een professionele kok

Een van de mooiste dingen aan het maken van Italiaanse pasta is dat het echt veel verschillende soorten heeft en dat je er zo creatief en fantasierijk mee kunt zijn als je wilt.

Met verschillende soorten linguine, fettuccine, rigatoni, spaghetti, penne en lasagne heb je echt zoveel keuzes om uit te kiezen. Alleen al dit feit maakt Italiaanse pasta zo speciaal, omdat er geen grenzen zijn aan de dingen die je ermee kunt doen. De mogelijkheden zijn in feite eindeloos en bovendien zijn ze heel gemakkelijk te koken en te maken.

Het allereerste ingrediƫnt dat je nodig hebt om je eigen Italiaanse pasta te maken, is gewone bloem. Als je niet zo goed bent in het maken van je eigen pasta, dan kun je natuurlijk altijd gaan met een in de winkel gekochte Italiaanse pasta gemaakt van harde tarwe. Durumtarwe is een bijzondere tarwesoort die vooral in Italiƫ wordt gebruikt. Het is onder andere rijk aan eiwitten en vitamine E.

Als het gaat om het bereiden van uw Italiaanse pasta, heeft u saus nodig.

Er zijn honderden mogelijke sauzen die u voor uw pasta kunt gebruiken. Sommige zijn vrij eenvoudig, andere een beetje ingewikkeld. Als je pasta saus in de supermarkt gaat kopen, vergeet dan niet de assistent te vragen of de saus is gemaakt met harde tarwe. Als dat het geval is, moet u gewoon bloem gebruiken om uw eigen Italiaanse pasta te maken.

Voor een authentiek Italiaans pastagerecht, wat zich vertaalt naar een echte smaak, moet u tomatensauzen vermijden. Hoewel zo’n heerlijke en smaakvolle saus goed is voor pasta, zal het je gerecht gewoon verpesten als het wordt geserveerd. Kies in plaats daarvan voor olijfolie of sojasaus als uw Italiaanse pastasaus. Op deze manier is de smaak veel authentieker.

Een ander authentiek Italiaans pastagerecht is linguine of tortellini. Deze noedels worden apart gekookt, in tegenstelling tot andere Italiaanse gerechten, en worden het best gegeten met een saus van vinaigrette. Dit is eigenlijk hoe het is bereid, maar het kan ook worden gedaan met tomatensaus. Het geheim is om de perfecte balans te vinden tussen de saus en de noedels. Misschien wilt u linguine of tortellini kopen bij een kruidenierswinkel of een Italiaanse speciaalzaak.

Als je op zoek bent naar een authentiek Italiaans pastagerecht, dan moet je ook eens met olie gekookte pasta’s proberen. Als je het nog niet hebt geprobeerd, moet je het echt eens proberen. Omdat deze soorten pasta’s zonder water worden gekookt, blijven ze veel beter behouden dan die welke met water worden gekookt. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn voor het proberen van dit soort pasta.

 

 

 

 

Vind meer informatie: https://novusventus.shop/